Stedendriehoek

Spookrijder nét op tijd onderschept

Spookrijdend over de A1
© Rens Hulman
APELDOORN - Een vrouw zorgde zondagmiddag voor een gevaarlijke situatie door een afrit in plaats van een oprit te gebruiken om de A1 op te rijden. De politie kon haar nét op tijd nog laten stoppen.
Na een ongeval met een motorrijder werd oprit Voorst in de richting van Amersfoort afgesloten. Na enige tijd passeerde een auto via de afrit, al spookrijdend, de hulpdiensten.

Via de afrit de A1 op

Een automobiliste op leeftijd begreep naar eigen zeggen de situatie rond de afsluiting niet goed en dacht dat ze via de afrit de snelweg wel op kon rijden.
De agenten zagen de vrouw net op tijd passeren en konden met roepen en zwaaien haar aandacht trekken, waarna ze stopte en probeerde te keren. Gelukkig kwam er op dat moment geen verkeer vanaf de afrit, anders had het heel anders af kunnen lopen.

Paniek

De vrouw raakte in paniek en kreeg het niet meer voor elkaar om het keren af te maken. Een agent heeft haar auto omgedraaid, waarna ze haar weg mocht vervolgen. Ze is volgens de aanwezige agenten verder niet bekeurd.
De motorrijder van het ongeval is waarschijnlijk onwel geworden en daarom in de bocht onderuit gegaan. De man is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en zijn motor is afgesleept.
Meer 112-nieuws brengen we in ons liveblog:
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.