Stedendriehoek

Agenten met getrokken vuurwapens zetten auto aan de kant

Auto aan de kant na verkeersruzie
© Luciano de Graaf
APELDOORN - De politie in Apeldoorn heeft een auto aan de kant gezet. Dat gebeurde na een melding over een verkeersruzie, daarbij zou een opzettelijke aanrijding hebben plaatsgevonden.
Het is rond 15.45 uur als meerdere politiewagens over de Kayersdijk in de richting van de parkeerplaats van de Praxis rijden. Op het parkeerterrein staat een auto met daarin vijf inzittenden. De agenten met kogelwerende vesten stappen uit en trekken hun vuurwapens. De inzittenden, vier mannen en een vrouw, moeten volgens onze 112-verslaggever één voor één met de handen omhoog uit de auto komen.

Gedreigd met wapen

Nadat alle inzittenden eruit zijn wordt de auto grondig doorzocht. Volgens een politiewoordvoerder kreeg de politie een melding van een verkeersruzie tussen twee auto’s. Daarbij zou een opzettelijke aanrijding hebben plaatsgevonden. Ook zou er mogelijk gedreigd zijn met een wapen. Dat is de reden dat de agenten met kogelwerende vesten op pad gingen.
“De inzittenden die bij de Praxis staande gehouden werden zijn inmiddels weer vrij, na onderzoek mochten zij weer gaan” aldus de politiewoordvoerder tegen onze 112-verslaggever. Onduidelijk is of dit voertuig bij het conflict betrokken is geweest.
De politie doet onderzoek naar de aanleiding van het verkeersconflict.
Meer 112-nieuws brengen we in ons liveblog:
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.