Stedendriehoek

Bestelbus in kanaal, bestuurder (30) aangehouden

Hulpdiensten doen onderzoek bij de bestelbus in het Apeldoorns Kanaal.
© Luciano de Graaf
LIEREN - In het Apeldoorns kanaal is zondagochtend een bestelbus gevonden die in het water dreef. Van de bestuurder ontbrak ieder spoor, maar politieagenten hebben in de omgeving een 30-jarige man aangehouden die ervan wordt verdacht dat hij de bus bestuurde.
De auto belandde zondag rond 08.20 uur in het Apeldoorns kanaal, tussen Apeldoorn en Loenen. Een correspondent ter plaatse meldt dat ooggetuigen een man uit de wagen zagen komen en dat hij er daarna vandoor ging. Hij zou naar een weiland zijn gerend.
Gealarmeerde politieagenten zagen inderdaad geen bestuurder meer bij het te water geraakte busje. Omdat er mogelijk nog andere mensen in de bestelbus zaten, is de brandweer met meerdere duikteams uitgerukt.
Bestelbus kopje onder

Onder invloed van drugs

Ondertussen werd in de omgeving van het incident gezocht naar de bestuurder. Een politiewoordvoerder zegt zondag dat niet ver van de locatie een 30-jarige man uit Apeldoorn is aangehouden, die ervan wordt verdacht dat hij de bus bestuurde. De man testte positief op het gebruik van drugs en is daarom aangehouden. Een bloedproef moet de eerste uitslag nog bevestigen.

Nat pak

De duikers hebben rondom de wagen naar eventuele gewonden gezocht. Meerdere zoekrondes leverden echter niets op. Ook een politieagent ging het water in, om de auto te doorzoeken. Hij trof in ieder geval geen personen aan, maar het leverde hem wel een nat pak op.