Gelderse Vallei / Noord-Veluwe

Vakantie weggespoeld, wateroverlast op camping

Een groot gedeelte van de camping staat blank.
© Rutger de Bruin
VOORTHUIZEN - "Het is dramatisch. Een groot gedeelte van de camping staat blank." De stevige regenbuien hadden geen genade voor deze camping in Voorthuizen. Eric van Ommen van vakantiepark Ackersate staat de redactie telefonisch te woord over de hevige wateroverlast op zijn camping.
"Het is bijna letterlijk dweilen met de kraan open. Zodra het ergens wordt weggepompt, stroomt het weer vol met water", vertelt Van Ommen. De sloten, beken en het riool staan vol met water. Dat maakt het lastig om het water weg te pompen. Ook de toiletten lopen slecht door. "We zitten op een laag punt dus het rioolwater stroomt over het terrein." Daarnaast geeft ook de eigenaar aan dat hij de camping toekomstbestendiger zou willen maken, vooruitblikkend op extreme neerslag.
Tekst gaat verder onder foto
Op verschillende plekken ligt water.
© Eric van Ommen
Voor de campinggasten is het ook flink balen. Campinggast Mark van Kersen vertelt: "Wij staan ieder jaar in het voorseizoen op de camping met onze caravan. In de meivakantie zijn we de hele week op de camping te vinden. Het is een domper nu tijdens de vakantie. Ons campingbuurmeisje zou vandaag haar verjaardagsfeestje vieren." Hun vakantie viel letterlijk in het water.

'Behelpen'

Door de vele regen zijn zij nu naar huis vertrokken, alleen kon de timing echter niet slechter. "We zaten noodgedwongen op de camping want we gaan verhuizen. We moeten morgen over met de spullen. Alles is al ingepakt en uit elkaar gehaald. De kinderen slapen nu op matrassen op de grond. Met een tweejarige is dat niet handig. Het is even behelpen."